Today’s Links 09/06/2013

 • Bankenunie zou Europa verder helpen
  (FD website 6 juni) – Een bankenunie kan Europa een heel stuk verder helpen en sterker maken. Het zou betekenen dat de bankensector op Europees niveau gereguleerd en gecontroleerd wordt. Maar een goed functionerende bankenunie is niet gemakkelijk op te … Lees verder
 • Maandag te gast bij Newsroom
  Op 10 juni ben ik te gast bij BNR Newsroom, een samenwerking met het FD, waar we de stand van de economie bespreken, mijn verblijf als Visiting Scholar aan Harvard, de banken en een discussie hebben met BNR’s commentator Kees … Lees verder
 • Wat voor spoken doemen op als de rente stijgt?
  (BNR website) — De wereldeconomie is inmiddels gewend aan historisch lage rentes. En daar zit een gevaar, want de rente kan niet altijd laag blijven. BNR audio De rente voor een tienjaarslening voor Nederland ligt op dit moment zo rond … Lees verder
 • Harvard: It never stops!
  Mijn column voor Banking & Finance van deze week Dit voorjaar bracht ik voor de derde keer mijn sabbatical leave door bij het Economics Department van Harvard University in Cambridge, MA. Het Harvard Economics Department bezet reeds jaren de eerste … Lees verder
 • Today’s Links 02/06/2013
  Economische Barometer blijft op 4,5 Mijn Economische Barometer voor mei 2013 blijft op hetzelfde niveau als in april 2013 (4,5). Mijn toelichting op dit cijfer van 4,5 is de volgende: Zou het een stimulans voor de Nederlandse economie zijn als … Lees verder
This entry was posted in Sylvester. Bookmark the permalink.