Today’s Links 08/09/2013

 • Crisis eindigt als meer werken wordt beloond
  Hoe komen we in hemelsnaam uit de economische crisis in Nederland? Metro (metronieuws.nl) vroeg het de lezers deze week. Naar mijn mening mailde Douwe Meijer de beste oplossing. In wezen is het plan van Douwe Meijer het oude idee van … Lees verder
 • Nederland uit top 5 van meest concurrerende landen
  Nederland is drie plaatsten gedaald op de ranglijst van meest concurrerende economieën die jaarlijks door het World Economic Forum (WEF) wordt samengesteld. Van de vijfde plaats zakte Nederland dit jaar naar plek acht. Hierbij mijn commentaar, zie ScienceGuide.nl en ook … Lees verder
 • Op weg naar een Europese Bankenunie
  Mijn column voor Banking & Finance van deze week De kredietcrisis heeft de zwakte van de Europese monetaire unie versneld aan het licht gebracht. Onvoldoende toezicht en het ontbreken van een gemeenschappelijk beleid voor banken waren de monetaire unie bijna … Lees verder
 • Financiële repressie benadeelt pensioenen, spaarders en de middenklasse
  Quotes uit de Volkskrant van vandaag, lees ook Overheden sussen burgers in slaap met langzame inflatie Financiële repressie benadeelt iedereen met vermogen, dus ook de pensioenfondsen. Sylvester Eijffinger: ‘Het is een belasting op private vermogens. Dan heb ik het niet … Lees verder
 • Today’s Links 01/09/2013
  Crisisspook wordt pas in 2018 echt begraven Mijn Economische Barometer voor augustus 2013 stijgt 0,5 punt ten opzichte van juli. Mijn toelichting op de stijging van 5 tot 5,5 is de volgende: ING-topman Jan Hommen signaleerde deze maand terecht dat … Lees verder
This entry was posted in Sylvester. Bookmark the permalink.