Today’s Links 12/10/2014

 • Het studievoorschot verjaagt goede studenten naar het buitenland
  Afgelopen woensdag was er in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek met deskundigen over het wetvoorstel over het studievoorschot, eerder ook wel het leenstelsel voor studenten genoemd. Het wetsvoorstel bevat de volgende onderdelen. De basisbeurs verdwijnt en maakt plaats voor een … Continue reading
 • Leenstelsel verjaagt studenten uit Nederland
  (nu.nl) – Het invoeren van een leenstelsel zal er voor zorgen dat veel studenten Nederland uit zullen vluchten door de hoge lasten. Daarvoor vreest hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger. Met name middeninkomens zullen na hun … Continue reading
 • Versterk de Nederlandse economie
  (door Jan Gajentaan, gepubliceerd op DDS) Ondanks alle kritiek (ook van mij) op het kabinet Rutte-Asscher, moet gezegd worden dat de economie nu enigszins aantrekt en er ook goede zaken gebeuren, zoals bijvoorbeeld het topsectorenbeleid. De momenteel lage eurokoers kan … Continue reading
 • Today’s Links 05/10/2014
  Thema bijeenkomst UvT Sociëteit “Holland branding” De 19de bijeenkomst van de UvT Sociëteit in Den Haag was op 1 oktober in samenwerking met VSNU, de vereniging van universiteiten, met als thema “Holland branding”. Hoe kunnen universiteiten, het bedrijfsleven en openbaar … Continue reading
Dit bericht is geplaatst in Sylvester. Bookmark de permalink.